Blog Elektronica Gasfornuizen

Beste Gasfornuizen – Vergelijking & Koopgids

Een gasfornuis is echt wel handig indien je snel nog even een gerechtje wilt klaarmaken of opwarmen. Toch is het niet altijd gemakkelijk om meteen een goede keuze te maken uit de modellen die vandaag de dag ter beschikking staan. Onze koopgids kan je dan ook een aantal richtlijnen geven van waar je zoal het beste rekening mee houdt. In onze top 3 hieronder geven wij jou verder ook graag even de 3 beste gasfornuis toestellen van het moment weer. Zo wordt het Bosch HGD445150N Serie 2 apparaat door heel wat kopers aangeraden. Het is een energiezuinig toestel aangezien het over het energielabel klasse A beschikt. Verder lijkt ook de Bosch HXN391H20N een goede aanbeveling te zijn. Bovendien kun je hem makkelijk op 1 fase tot 3,7 kW, aansluiten.

5 Beste Gasfornuizen van 2021

Iedereen moet eten dus heb je natuurlijk ook iets nodig om eten klaar te maken. Een gasfornuis kan je daar bij helpen. Kies voor een mooi design gasfornuis of een simpel gasfornuis zonder oven. De keuze ligt volledig bij jezelf. Wij hebben wel vijf verschillende gasfornuizen opgezocht en vergeleken op basis van online reviews. Als je hulp nodig hebt bij de beslissing van je aankoop lees dan gerust verder en beslis zelf welke het beste gasfornuis is.

1. Bosch HGD445150N Serie 2 Gas Fornuis RVS

Dit fornuis beschikt over 4 verwarmingssystemen en een gaskookplaat. Met het display kun je de dagtijd aflezen en hij verbruikt weinig energie dankzij zijn energieklasse A.

De oven kun je eenvoudig openen en sluiten met de klapdeur. Hij wordt geleverd met een glazen afdekplaat.

Het product wordt wel zonder gasslang geleverd. In de oven kun je kiezen tussen boven- en onderwarmte, onderwarmte, variabele groot- of kleinvlakgrill. Hij beschikt ook over een geïntegreerde vonkontsteking zodat je zelf niet meer moet zoeken naar een lucifer of aansteker.

De online reviews geven een positief advies voor dit product. Hij werkt goed en behoort tot de goedkope gasfornuizen.

De vonkontsteking is een pluspunt voor vele mensen en hij is heel eenvoudig te bedienen. Het enige minpuntje is dat de oven geen heteluchtfunctie heeft.

Als je op zoek bent naar een product van het beste merk dan kun je dit gasfornuis van Bosch overwegen. Het apparaat is voorzien van 4 kookzones en een oven. Het is een energiezuinig toestel met een ingebouwde vonkontsteking.

Voordelen

Energiezuinige oven:

de oven warmt 30% sneller op en verbruikt weinig energie. De warmte wordt optimaal verdeeld over de drie niveaus zodat je meerdere soorten voedsel tegelijk kunt klaarmaken.

Gaskookplaten:

je beschikt over 4 kookzones namelijk 2 normale, 1 sterk- en 1 sudderbrander. Bovendien kun je de ingebouwde vonkontsteking gebruiken zodat je geen lucifers of een aansteker nodig hebt.

 

2. Wiggo WO-E905R Gasfornuis Aansluiting op 1 fase

Het is misschien niet meteen het gasfornuis met de laagste prijs maar toch lijkt het op het eerste zicht 1 van de goedkopere uit het lijstje te zijn. De moeite waard dus om hem even wat grondiger onder de loep te nemen. Zo zul je zien dat dit gasfornuis inclusief oven, geleverd wordt door het bekende merk Wiggo en gekenmerkt wordt door een 98 liter ruime elektrische oven en maar liefst 5 kookzones op gas.

Wat de kookzones betreft kunnen we een onderscheid maken tussen een sudderbrander, een sterkbrander, een wokbrander en 2 normaalbranders. Kijken we naar het ovengedeelte dan kunnen we maar liefst 7 ovensystemen detecteren. Denk bijvoorbeeld maar aan onderwarmte, hetelucht, circulatiegrillen en boven- en onderwarmte. Je kunt dit vrijstaande gasfornuis eenvoudig aansluiting op 1 fase met een aansluitwaarde van maar liefst 3200 Watt.

Ondanks het ruime vermogen mag je echter wel zeker zijn van een behoorlijk energiezuinig product, wat ook wordt aangeduid dankzij het energielabel A. Bij aankoop worden tevens ook een bakrooster, een bakplaat en een informatieve handleiding meegeleverd. We zien dat klanten verrast reageren op dit product en hem dan ook belonen met maar liefst 4,7 sterren. Besef wel dat er geen gasslang wordt meegeleverd op het moment van aankoop.

 

3. Bosch HXN391H20N Serie 4 Gas fornuis 

 

Ben je niet alleen op zoek naar een betaalbaar product maar mag het tevens ook wat compacter zijn ten opzichte van het vorige gasfornuis met oven? Dan lijkt dit apparaat van Bosch misschien wel aan de verwachtingen te voldoen. Het HXN391H20N gasfornuis met oven behoort tot de Serie 4 en wordt gekenmerkt door een neutrale doch opvallende witte kleur.

Bosch staat hierbij niet alleen garant voor de kwaliteit en degelijkheid maar biedt tevens ook een energiezuinig product aan, vandaar het energielabel A. Net zoals het vorige fornuis geniet je ook hier een eenvoudige aansluiting op 1 fase tot maximaal 3,7 kW. Besef wel dat de je de gasslang er jammer genoeg niet bij krijgt. Wat het gaskookgedeelte betreft kun je maar liefst 4 kookzones waarnemen waaronder 2 normaalbranders, 1 sudderbrander en 1 wokbrander. De oven met een inhoud van 66 liter biedt dan weer 7 diverse ovensystemen aan.

De inhangroosters in de oven kun je er bovendien ook makkelijk uitnemen wat het schoonmaken aanzienlijk bevordert. Kortom, een topproduct en ook nog eens met een mooi en vriendelijk prijskaartje. Wat wil je nog meer?

 

4. ETNA FG860ZT – Gasfornuis met oven

Indien het allemaal net dat tikkeltje meer mag zijn, dan lijkt het Etna gasfornuis met oven én met wokbrander misschien wel wat voor jou te zijn. Net zoals het vorige product, zul je zien dat ook dit gasfornuis net een tikkeltje compacter is en ongeveer 60 cm breed. Dit maakt hem makkelijk te installeren op bovendien een aansluiting van 1 fase tot maximaal 3,7 kW. Ook hier moeten we er jammer genoeg bij vermelden dat de gasslang er niet standaard wordt bij gegeven.

Je zult vaststellen dat het gasfornuis is uitgerust met maar liefst 4 afzonderlijke kookzones die voorzien zijn van een geïntegreerde vonkonsteking. De oven daarentegen, mag dan wel compact zijn maar is evenzeer van alle markten thuis en biedt 7 ovensystemen aan. Denk onder andere maar aan de traditionele hetelucht functie alsook de boven- en onderwarmte, ventilatie en grillfunctie.

Op het moment van aankoop zul je zien dat er meteen een ovenrooster wordt meegeleverd alsook een geëmailleerde braadslede en 4 RVS stelpoten. Bovendien is dit unieke gasfornuis met z’n 55 liter ruime oven eveneens geschikt voor tussenbouw. Kortom, een goede aanbeveling maar wel eentje met een prijskaartje.

 

5. Smeg TR4110RO – gasfornuis

Tenslotte is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor dit gasfornuis met oven dat jou wordt aanbevolen door Smeg. In vergelijking met de voorgaande producten uit ons lijstje, zul je zien dat dit apparaat met een breedte van 110 cm duidelijk veel groter is en bovendien gekenmerkt wordt door een opvallende roze kleur. Echter kun je hem ook bestellen in een neutrale zwarte, staalgrijze, beige of donker paarse kleur.

Dit vrijstaande gasfornuis biedt maar liefst 7 kookzones aan inclusief 3 verschillende ovens variërend van 41 tot 68 liter. Kortom, het ideale product om bij grote huishoudens te installeren. Het product is eenvoudig te bedienen dankzij de daarvoor voorziene knoppen en biedt uiteraard heel wat comfort en veiligheid aan. Zo is er onder andere een digitale timer voorzien alsook een ruim thermostaatbereik van minimaal 50 tot maximaal 300 graden Celsius.

Ondanks de grootte van het apparaat inclusief het ruime vermogen, mag je toch zeker zijn van een aanvaardbaar energieverbruik. Dit wordt ook bevestigd dankzij het energielabel A. Kortom, hij lijkt echt wel de moeite waard alhoewel je er duidelijk iets meer budget voor opzij zult moeten zetten.

 

  Koop van bol.com

Similar Posts