Blog Elektronica Home Cinema-sets

Beste Home Cinema Sets – Vergelijking & Koopgids

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijke home cinema set maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou vast en zeker verder op weg helpen met behulp van onze koopgids. Daarin bespreken we enkele belangrijke kenmerken die de zoektocht mogelijks eenvoudiger kunnen maken. Echter zijn we ook op zoek gegaan naar 3 toppertjes binnen dit segment, die we hieronder in de tabel even kort voorstellen. Zo kun je kiezen voor de Harman Kardon BDS 485S home cinema set die tot de 2 kanaals sets kan worden gerekend. Daarnaast blijkt ook de Monitor Audio Mass een goede optie te zijn en, in tegenstelling tot het eerste product, ga je hier naar huis met een 5.1 home cinema set.

5 beste home cinema sets van 2021

Tegenwoordig is er heel wat keuze op het gebied van home cinema sets. Het blijft dan ook een goed advies om zoveel mogelijk toestellen te bekijken. Beslis of je kiest voor een draadloos exemplaar of toch liever een bedrade home cinema set in huis haalt. Ben je op zoek naar een set met 2, 5 of misschien wel 7 speakers?

Het ruime aanbod aan home cinema sets wordt gecreëerd door de verschillende merken zoals Samsung, Philips, Sonos, Dolby Atmos, Bose, Sony en Pioneer. Bekijk daarom de 7 topproducten hieronder en kies er vervolgens de voor jou beste home cinema set uit. En misschien blijkt het wel een aanbieding te zijn.

 

1. Harman Kardon BDS 485S 2.1 Home home cinema set

De Harman Kardon BDS 485S home cinema set is jammer genoeg niet meteen een koopje te noemen. Toch zien we dat de klanten, die op het artikel hebben gereageerd, hier niet meteen een probleem van lijken te maken. Zo wordt een algemeen goed advies gegeven op de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Deze 2.1 kanaals home cinema set, die overigens een vermogen van 330 Watt garandeert, ondersteunt niet alleen 4K Blu-ray maar biedt daarnaast ook Wifi, bluetooth, Spotify Connect, AirPlay en een DLNA functie aan. Kortom, alles wat je nodig hebt om het bioscoopgevoel bij je thuis compleet te maken. Hij wordt daarnaast geleverd inclusief een afstandsbediening alhoewel je de set ook makkelijk via een bijbehorende applicatie kunt bedienen.

Hij blijkt eveneens uitgerust met een krachtige versterker, 3 duurzame speakers én een bekabelde subwoofer. Dit wordt aangevuld met een ruim frequentiebereik van 20 tot 20000 Hz en een gevoeligheid van 83 dB. Qua aansluitingen mag je rekenen op enkele optische ingangen, een coaxiale ingang, 2 USB poorten en een HDMI uitgang.

Voordelen:

Aansluitingsmogelijkheden: naast een HDMI uitgang is deze set evenzeer voorzien van 2 USB poorten, 2 optische ingangen én een coaxiale ingang.

Verbinding: het apparaat kan zelfstandig met internet verbonden worden, bij voorkeur met behulp van de bijbehorende applicatie.

Bluetooth: de home cinema set ondersteunt ook een bluetooth functie die een ruim bereik van wel 10 meter ver garandeert en de optie op streamen mogelijk maakt.

Nadelen:

Prijzig: ben je op zoek naar de home cinema set met de laagste prijs, dan is dit apparaat jammer genoeg niet de best mogelijke aanbeveling.

 

Koop van bol.com

2. Monitor Audio Mass 5.1 2G  Compacte Surround Home Cinema Set

In tegenstelling tot het vorige apparaat lijkt de Monitor Audio Mass 5.1 home cinema set een pak goedkoper te zijn en bijgevolg iets toegankelijker voor het grote publiek. De set wordt jou aangeboden in een witte kleur alhoewel je hem ook kunt bestellen in een volledig zwart design.

Het betreft hier een 5.1 kanaals home cinema set die een totaal vermogen aanbiedt van maar liefst 250 Watt en bestaat uit maar liefst 6 speakers met een frequentiebereik van 55 tot 35000 Hz. Dit wordt aangevuld met een gevoeligheid van 90 dB en de mogelijkheid om, indien gewenst, cd’s af te spelen inclusief een Full HD resolutie. De set mag dan wel geen multiroom aanbieden, je geniet dan weer wel een programmeerfunctie en een HDMI aansluiting.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog maar 1 koper een reactie heeft geplaatst. De klant is duidelijk overtuigd van de geleverde kwaliteit en afwerking maar vindt het prijskaartje in verhouding, ondanks alles, toch nog steeds te duur.

Voordelen:

Set: je zult zien dat het hier om een 5.1 kanaals home cinema set gaat die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van maar liefst 6 luidsprekers.

Frequentiebereik: je bent verzekerd van een ruim frequentiebereik dat zich situeert tussen 55 en 35000 Hz.

HDMI: de home cinema set is voorzien van een handige HDMI aansluiting zodanig dat je hem eenvoudig met je televisietoestel kunt verbinden.

Nadelen:

Geen bluetooth: je zult meteen kunnen vaststellen dat deze home cinema set jammer genoeg niet voorzien is van een bluetooth noch wifi functie.

 

Koop van bol.com

3. Loewe MediaVision 3D home cinema-systeem 5.1 kanalen

De Loewe MediaVision 3D home cinema set blijkt dan weer wat duurder te zijn in vergelijking met sommige andere sets uit deze lijst. Echter krijg je er heel wat voor terug. Zo zul je zien dat het een 5.1 kanalen set betreft die een vermogen levert van wel 525 Watt en gekenmerkt wordt door degelijke ingebouwde audio decoders zoals Dolby Digital en Dolby Digital Plus.

De set wordt aangevuld met draadloze achterspeakers, een bekabelde subwoofer én een krachtige versterker en maakt het mogelijk om 3D Blu-ray probleemloos af te spelen. Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kun je dit apparaat vanaf de bank makkelijk in- en uitschakelen. Qua connectiviteit ben je dan weer verzekerd van een wifi en ethernet functie alsook een optische in- en uitgang, een USB poort, 2 HDMI ingangen en een AUX uitgang. Houd er rekening mee dat de set geen bluetooth functie aanbiedt.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over de home cinema set aangezien er nog geen reviews werden genoteerd. We vermoeden dat het hoge prijskaartje hier wel eens een mogelijke verklaring voor zou kunnen zijn.

Voordelen:

Connectiviteit: naast een wifi én ethernet functie, ben je eveneens verzekerd van 2 HDMI ingangen, een USB poort, een koptelefoonaansluiting, een AUX uitgang en een optische in- én uitgang.

RCA aansluiting: in tegenstelling tot sommige andere sets, wordt hij aangevuld met enkele extra RCA aansluitingsmogelijkheden.

Set: de home cinema set bestaat uit verschillende achterspeakers, een versterker en een bekabelde subwoofer.

Nadelen:

Prijzig: het hoge prijskaartje zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen worden.

 

Koop van bol.com

4. Samsung HT-ES4200 Maximale resolutie: Full HD

De Samsung HT-ES4200 home cinema set valt voornamelijk op door zijn unieke Full HD 1080 pixels beeldkwaliteit waarbij zelfs de allerkleinste details helder en duidelijk in beeld worden gebracht. Zoals je ziet, blijkt de resolutie ook 2 keer zo hoog in vergelijking tot de standaard HDTV, wat dus al meteen het hogere prijskaartje zou kunnen verklaren.

Verder blijkt de set eveneens verzekerd van een 200 Clear Motion Rate waardoor duidelijk wordt dat de vloeiende beelden elkaar iets sneller zullen opvolgen dan het geval is bij een gewoon televisietoestel. Dit wordt overigens aangevuld met een digitale ruisfilter, een unieke driedimensionale kleurentechnologie, een zelfstandige internetverbinding en de bijbehorende bibliotheek.

Een kijkje tussen de online reviews leert ons dat er tot op heden nog geen kopers hebben gereageerd. We durven vermoeden dat het om een vrij recente versie van de Samsung home cinema set gaat alhoewel ook het prijskaartje mogelijks een spelbreker zou kunnen zijn voor sommige klanten.

Voordelen:

Internet: de set biedt de mogelijkheid om zelfstandig een internetverbinding aan te gaan.

Apps: je zult zien dat de home cinema set een ingebouwde bibliotheek met toepassingen en applicaties kent die je kunt aanklikken, bewaren, ordenen en bewerken.

Set: de set bestaat uit 2 krachtige speakers, een recorder en een versterker die zorgen voor alle comfort en luxe.

Nadelen:

Kostprijs: jammer genoeg zul je er toch iets meer budget voor moeten opzij zetten indien je deze home cinema set wenst aan te kopen.

 

Koop van bol.com

5. Samsung HT-D7100 2.1 Home cinema set 

Net zoals het vorige apparaat wordt ook deze home cinema set jou aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Samsung. Echter ligt het prijskaartje van deze 2.1 kanaals set een heel pak lager wat hem alvast toegankelijker maakt voor het grote publiek. Hij wordt overigens geleverd inclusief een afstandsbediening mét bijbehorende batterijen én een informatieve gebruikershandleiding.

Deze 2.1 kanaals home cinema set wordt gekenmerkt door een ingebouwde subwoofer en maar liefst 3 krachtige speakers met een frequentie van 20 Hz en een ruim vermogen van wel 110 Watt. Hij is vooral geschikt voor het afspelen van Blu-ray waarbij je een Full HD maximale resolutie geniet. Qua audiofilters ben je dan weer verzekerd van het bekende Dolby Digital. De set is uitgerust met een wifi functie en ethernet maar beschikt jammer genoeg niet over bluetooth.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen enkele klant gereageerd heeft op deze home cinema set. Laat je hier echter niet gelijk door afschrikken maar neem de tijd om de verschillende mogelijkheden even rustig van naderbij te bekijken.

Voordelen:

Blu-ray: de home cinema set is voornamelijk bedoeld om Blu-ray bestanden af te spelen waarbij een hoogstaande Full HD resolutie wordt verzekerd.

Verbinding: naast de mogelijkheid om gebruik te maken van de wifi functie is er ook ethernet voorzien.

2.1 kanaals: de set wordt opgebouwd uit een krachtige geïntegreerde subwoofer alsook 3 luidsprekers en een versterker.

Nadelen:

Geen bluetooth: indien je interesse mocht hebben in deze home cinema set dan is het echter wel goed om te beseffen dat er geen bluetooth functie aanwezig is.

 

Koop van bol.com

Similar Posts