Blog Computer Printers

Beste Laserprinters – Vergelijking & Koopgids

Ben je bewust op zoek naar een single-function laserprinter dan lijkt de HP LaserJet Pro M102w alvast een meer dan goede aanbeveling te zijn én bovendien betaalbaar. Wil je naast printen ook de mogelijkheid hebben om documenten te scannen, kopiëren en/ of faxen dan ben je misschien wel beter af met de Brother DCP-1610W all-in-one laserprinter. In de onderstaande tabel hebben we nog een derde toppertje aan de selectie toegevoegd om het geheel iets completer te maken. We hopen dat het voor jou op die manier makkelijker wordt om de 3 apparaten en hun voor- en nadelen tegenover elkaar af te wegen.

5 beste laserprinters van 2021

De verschillen tussen een laserprinter vs inkjetprinter zorgen ervoor dat de keuze voor een bepaald type printer in een bepaalde situatie een meerwaarde vormt. Zo zijn de meeste laserprinters bijzonder snel en accuraat in het printen van zwart/wit documenten wat leidt tot een uitgebreid gamma aan zwart/wit laserprinters. Echter kun je tegenwoordig ook heel wat laserprinters in kleur spotten. Wij zetten alvast 7 toppers in de kijker, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Bedenk of je hierbij kiest voor een HP laserprinter, Brother laserprinter, Samsung laserprinter dan wel Canon laserprinter. Maak eveneens de keuze tussen een all in one laserprinter, een laserprinter met wifi of andere mogelijkheden.

1. HP LaserJet Pro M102w Laserprinter Single-function printer

Ben je niet van plan om de laserprinter dagelijks te gebruiken en geef je daardoor de voorkeur aan een goedkoper exemplaar, dan is deze HP laserprinter misschien wel iets voor jou. In vergelijking met de andere apparaten uit het lijstje kunnen we zelfs stellen dat hij mogelijks over het laagste prijskaartje beschikt, wat hem gelijk tussen de populairste printers katapulteert.

Het betreft hier een single-function laserprinter wat aanduidt dat hij enkel kan gebruikt worden om zwart/wit documenten te printen. Rekening houdend met een A4 printformaat kan een aanzienlijke resolutie van 1200 x 1200 pixels worden gegarandeerd wat resulteert in een optimale beeldkwaliteit. Verder biedt hij een standaard snelheid aan van maar liefst 25 pagina’s per minuut alsook een papierlade met een capaciteit tot wel 150 vellen per keer.

Hij wordt hierbij aangevuld met diverse verbindingsmogelijkheden waaronder wifi, wifi-direct, cloud printing en Apple AirPrint. Een blik op de online reviews toont aan dat dit voor velen wel degelijk de beste laserprinter uit het rijtje blijkt te zijn wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,8 sterren.

Voordelen:

Budgetvriendelijk: zijn lage en vriendelijke prijskaartje doet vermoeden dat het hier wel eens om een aantrekkelijke aanbieding zou kunnen gaan.

Printformaat: deze unieke laserprinter van HP blijkt gezegend met een maximaal printformaat A4.

Processorsnelheid: de laserprinter blijkt uitgerust met een krachtige processor inclusief processorsnelheid van maar liefst 600 MHz. Dit resulteert onder andere in een degelijke printsnelheid van 25 zwart/wit pagina’s per minuut. 

Nadelen:

Geen A3: ben je op zoek naar een A3 laserprinter dan is dit exemplaar jammer genoeg niet de best mogelijke aanbeveling uit het rijtje. 

 

   Koop van bol.com

2. Brother DCP-1610W Draadloze All-in-One Laserprinter USB en draadloos

Met de DCP-1610W van Brother, door velen overigens beschouwd als veruit het beste merk, kies je voor een compacte all-in-one zwart/wit laserprinter waarmee het dus eveneens mogelijk is om documenten te scannen, faxen én kopiëren. Uiteraard dien je hem hiervoor eerst correct te installeren wat overigens geheel draadloos kan of door middel van USB.

Qua printformaat heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen A4, A5 en A6 formaat waarbij een printresolutie van maar liefst 2400 x 600 pixels wordt gegarandeerd inclusief een printsnelheid van 25 pagina’s per minuut. Wil je documenten scannen dan blijkt de resolutie zelfs nog hoger tot wel 6000 x 1200 pixels. Kortom, een degelijk apparaat dat het overwegen waard blijkt.

Wanneer we de online reacties bij het product bekijken dan stellen we gelijk vast dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de mogelijkheden. Slechts één enkele koper stelt zichzelf vragen bij de kwaliteit en vindt bepaalde functies behoorlijk kwetsbaar.

Voordelen:

Processorsnelheid: hij wordt gekenmerkt door een krachtige processor die zonder problemen een maximale processorsnelheid van 200 MHz behaalt.

All-in-one laserprinter: doordat het hier een all-in-one laserprinter betreft is het niet alleen mogelijk om documenten te printen maar ook te kopiëren, scannen en/ of faxen.

Printformaat: je geniet een maximaal printformaat A4, A5 of A6.

Nadelen:

Kwetsbaar: jammer genoeg moeten we vaststellen dat één koper bepaalde functies toch als behoorlijk kwetsbaar blijkt te ervaren.

 

   Koop van bol.com

3. Kyocera ECOSYS M5526CDW All-In-One Kleuren Laserprinter

Eveneens tussen de populaire laserprinters zul je dit apparaat van Kyocera kunnen spotten. Net zoals het vorige apparaat blijkt het hier eveneens om een all-in-one laserprinter te gaan met dat verschil dat de Kyocera ook de mogelijkheid aanbiedt om documenten in kleur te printen. Hij maakt hierbij gebruik van maar liefst 4 verschillende inktkleuren. Dankzij de krachtige processor kan overigens een vrij hoge printsnelheid in kleur en zwart/wit geleverd worden van 25 tot 39 pagina’s per minuut.

Deze unieke laserprinter met geheugenslot, is eveneens voorzien van een ruim A4 printformaat inclusief een maximale resolutie van 1200 x 1200 pixels wat resulteert in een optimale beeldkwaliteit. Daar het een all-in-one exemplaar betreft, is hij ook in staat om documenten te kopiëren, faxen en scannen inclusief de optie van het automatisch dubbelzijdig scannen.

Dit alles wordt verder aangevuld met tal van verbindingsmogelijkheden en aansluitingen. Ondanks zijn hogere prijskaartje lijken de meeste klanten positief te reageren.

Voordelen:

Connectiviteit: de laserprinter is niet alleen voorzien van een wifi functie maar biedt verder ook Cloud printing, Apple AirPrint, E-mail printing en wifi-direct aan.

Scanspecificaties: hij maakt gebruik van een Flatbed-scanner waarbij je een automatische documentinvoer geniet alsook de mogelijkheid om automatisch dubbelzijdig te scannen.

All-in-one printer: deze all-in-one laserprinter biedt niet alleen de mogelijkheid om zwart/wit en kleur documenten te printen maar ook te scannen, faxen en kopiëren.

Nadelen:

Gebruikersinterface: één koper maakt echter wel melding van een verouderde gebruikersinterface waardoor deze printer bijvoorbeeld niet kan gebruikt worden met een Mac toestel.

 

   Koop van bol.com

4. HP LaserJet Pro M130nw All-in-One Laserprinter

Net zoals het eerste apparaat blijkt ook deze laserprinter jou te worden aangeboden door het bekende, en misschien wel beste, merk HP. En doordat het eveneens een all-in-one laserprinter betreft, is het niet alleen mogelijk om documenten te printen maar eveneens te scannen, faxen en/ of kopiëren. Bovendien kan dit apparaat documenten zowel in zwart/wit alsook kleur afdrukken waarbij een printsnelheid van 25 pagina’s per minuut wordt gehanteerd.

Qua printformaat biedt dit apparaat de mogelijkheid om te kiezen tussen A4, envelop, executive en legal letter waarbij een DPI van maar liefst 1200 x 1200 wordt gegarandeerd. Op vlak van scannen maakt hij gebruik van een Flatbed-scanner inclusief een resolutie van maximaal 1200 x 1200 pixels. Dit alles wordt aangevuld met tal van draadloze verbindingsmogelijkheden en een Auto-On/Auto-Off technologie.

Ondanks het feit dat één koper meer kwaliteit had verwacht, blijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden met hun aankoop.

Voordelen:

Verbindingsmogelijkheden: naast wifi, geniet je ook wifi-direct, E-mail printing, Cloud printing en Apple AirPrint.

Printerfuncties: de laserprinter is in staat om documenten te printen, scannen, faxen en zelfs kopiëren.

Formaat: het is een relatief compacte laserprinter wat het bijzonder makkelijk maakt om ergens een geschikt plekje voor te vinden.

Stroombesparing: in tegenstelling tot sommige andere laserprinters is dit exemplaar voorzien van een Auto-On/Auto-Off technologie waardoor stroom kan bespaard worden.

Nadelen:

Kwaliteit: we moeten jammer genoeg vaststellen dat één koper toch net iets meer kwaliteit en mogelijkheden had verwacht.

 

   Koop van bol.com

5. Canon i-SENSYS MF643Cdw All-in-One Laserprinter LCD-touchsysteem

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en vormt budget daarbij geen enkel probleem? Dan lijkt deze Canon laserprinter, afkomstig uit de Canon i-SENSYS serie, alvast de moeite waard te zijn. Bovendien betreft het een all-in-one laserprinter waardoor documenten niet alleen kunnen worden afgedrukt maar ook kunnen worden gescand, gekopieerd of gefaxt. 

Qua printspecificitaties kun je kiezen tussen diverse formaten zoals A4, A5, B5 en legal letters waarbij je de optie hebt tot dubbelzijdig of randloos printen. Dit alles aan een maximale printsnelheid van maar liefst 21 pagina’s per minuut en een totale resolutie van 1200 x 1200 pixels. Het scannen van documenten levert zelfs een resolutie van maximaal 9600 x 9600 pixels op, wat behoorlijk veel.

Hij wordt verder aangevuld met diverse draadloze verbindingsmogelijkheden en tal van aansluitingen. Ondanks zijn hoge prijskaartje wordt hij door de meeste klanten hoog aangeprezen.

Voordelen:

Verpakkingsinhoud: deze unieke all-in-one laserprinter wordt geleverd inclusief een starter toner en een informatieve handleiding.

Processorsnelheid: de laserprinter is uitgerust met een bijzonder krachtige processor die moeiteloos een hoge snelheid van maar liefst 800 MHz garandeert.

Verbindingen: de printer is niet alleen voorzien van een wifi functie maar beschikt eveneens over de mogelijkheid van wifi-direct, Apple AirPrint, Cloud printing en E-mail printing.

Nadelen:

Lawaai: volgens één koper zou deze laserprinter toch behoorlijk veel lawaai produceren tijdens het werk.

Niet dubbelzijdig scannen: wil je de mogelijkheid hebben om documenten automatisch dubbelzijdig te scannen dan is deze printer niet meteen de beste aanbeveling.

 

   Koop van bol.com

Similar Posts