Blog Fietsen & Accessoires

Beste Mountainbikes – Vergelijking & Koopgids

Door te opteren voor de Ks Cycling Fiets KS Cycling kies je voor een unieke mountainbike die gekenmerkt wordt door een aluminium frame van 46 cm groot. Daarnaast blijkt ook de Generation Extreme Fiets 24” een goede aanbeveling. In tegenstelling tot de eerste optie, blijkt dit exemplaar echter voorzien van een frame uit gehard staal van amper 24 inch wat hem geschikt maakt voor jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 7 jaar oud. In de tabel hieronder hebben we ook nog een derde product toegevoegd, evenzeer voorzien van de voor- en nadelen. We hopen hiermee de zoektocht naar de beste mountainbike voor jou iets makkelijker te maken. Veel succes!

5 Beste Mountainbikes 

Als je graag met de fiets rijdt maar liever niet op een vlakke weg rijdt dan kun je beter kiezen voor een mountainbike. Deze fiets is geschikt voor ruwer terrein en je kunt er mee in de bergen of een bos rijden. Om de keuze makkelijker te maken hebben wij een top vijf geselecteerd en samengevat in dit artikel. Het is nu aan jou om er de beste mountainbike uit te kiezen.

1. Ks Cycling Fiets KS Cycling 26” Fatbike SNW2458 aluminium frame 46 cm

Met een fantastisch design alleen kom je er niet. Gelukkig combineert deze unieke mountainbike een uniek ontwerp met een uitstekende kwaliteit en optimale gebruiksvriendelijkheid. Zo wordt de Fatbike SNW2458, die overigens beschouwd wordt als de beste versie onder de mountainbikes, jou aangeboden door het bekende merk KS Cycling en gekenmerkt door een relatief betaalbaar prijskaartje.

De mountainbike blijkt voorzien van een stevig doch lichtgewicht metalen frame van 43 cm en werd speciaal ontwikkeld voor een lichaamslengte van 140-152 cm. Het ontwerp wordt verder aangevuld met 26 inch wielen en een krachtige mechanische schijfrem die zowel voor- als achteraan wordt gebruikt. De aandrijving gebeurt hoofdzakelijk door middel van de ketting en je hebt hierbij de mogelijkheid om gebruik te maken van 8 versnellingen.

Een blik op de online reviews toont aan dat werkelijk alle klanten tot op heden tevreden zijn met hun aankoop. Zo wordt niet alleen positief gereageerd op de kwaliteit maar ook op het design wat resulteert in een vrij unieke score van 5 sterren. Voor mannen met een grote lichaamslengte zou deze fatbike mogelijks te compact zijn.

Voordelen:

Framemaat: de fatbike, een soort van mountainbike, kent een duidelijke framemaat van 43 cm wat hem geschikt maakt voor mannen en/ of vrouwen met een lichaamslengte variërend van 140 tot 152 cm.

Remsysteem: zowel voor als achteraan heeft men ervoor gekozen om te werken met een krachtige en betrouwbare mechanische schijfrem.

Wielmaat: het unieke aluminium frame wordt verder aangevuld door een stel stevige wielen van maar liefst 26 inch.

Nadelen:

Te klein: jammer genoeg zou deze mountainbike wel eens te klein kunnen zijn voor heel wat volwassen mannen.

Prijzig: ondanks het feit dat er tot op vandaag geen kritiek op werd geuit, vermoeden we dat de prijs voor sommigen misschien toch net een minpuntje zal zijn.

 

   Koop van bol.com

 

2. Generation Extreme fiets 24” Gehard staal Type rem achter: Trommelrem

In tegenstelling tot het vorige product en heel wat andere mountainbikes uit dit lijstje, zul je zien dat deze Generation Extreme fiets kwalitatief én budgetvriendelijk blijkt te zijn. De fiets is voorzien van een stevig frame van 24 inch dat vervaardigd is uit gehard staal. Het compacte frame maakt hem geschikt voor jongens en meisjes tussen 7 en 10 jaar oud. Het ontwerp wordt verder aangevuld met een stel stevige luchtbanden van 24 inch zodat zelfs de meeste oneffen ondergrond een koud kunstje wordt.

Verder zul je opmerken dat de fiets voorzien is van alle comfort. Zo blijkt het zadel iets breder in vergelijking met een mountainbike voor volwassenen en kun je het zadel en het stuur probleemloos in hoogte verstellen. De aandrijving gebeurt ook hier door middel van de ketting en de fiets werd voorzien van een V-brake remsysteem vooraan én een trommelrem achteraan. Houd er rekening mee dat de fiets geen versnellingen aanbiedt.

Wanneer we de reacties op de mountainbike bekijken dan zien we meteen een mooie score van 4,3 sterren verschijnen. Zo zijn heel veel klanten duidelijk tevreden over het totaalpakket maar lijkt één koper minder overtuigd te zijn van de aangeboden kwaliteit.

Voordelen:

Budgetvriendelijk: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het lage prijskaartje.

Frame: het frame, dat overigens vervaardigd is uit duurzaam gehard staal, kent een maximale framemaat van 24 cm.

Wielen: de wielen worden omschreven als oerdegelijke luchtbanden en blijken maar liefst 24 inch groot.

Remsysteem: terwijl vooraan gebruik gemaakt wordt van het krachtige en betrouwbare V-brake remsysteem heeft men er achteraan voor gekozen om te werken met een trommelrem.

Nadelen:

Matige kwaliteit: slechts één gebruiker maakt melding van een matige kwaliteit en vond het jammer dat er geen handleiding met instructies werd meegeleverd.

 

   Koop van bol.com

 

3. Ks Cycling Fiets 26 inch fully-mountainbike Bliss 47 cm

Net zoals de eerste mountainbike uit dit rijtje, zul je zien dat ook dit exemplaar afkomstig blijkt van het bekende en sterk gewaardeerde merk KS Cycling. De mountainbike wordt gekenmerkt door een stalen Y-vormig geveerd frame van maar liefst 47 cm, wat de fiets geschikt maakt voor een maximale lichaamslengte van 168 cm. Hij wordt overigens aangevuld met stevige 26 inch wielen waardoor je je makkelijk op de meest oneffen terreinen kunt begeven.

De mountainbike wordt, net zoals de vorige 2 exemplaren, aangedreven door middel van de ketting en kent maar liefst 21 versnellingsmogelijkheden. Zowel voor- als achteraan heeft men ervoor gekozen om te werken met een mechanische schijfrem. Dit alles wordt jou overigens aangeboden tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje.

Een blik op de online reviews toont aan dat er tot op heden nog maar 1 koper een reactie heeft geplaatst. Jammer genoeg blijkt de klant niet 100% tevreden aangezien de mountainbike beschadigd geleverd werd. Het is niet duidelijk de koper contact heeft opgenomen met het bedrijf om een nieuw exemplaar te ontvangen. Laat je dus niet gelijk afschrikken.

Voordelen:

Frame: het frame, overigens uit staal vervaardigd, wordt gekenmerkt door een Y-vorm en blijkt geveerd. Daarnaast is het frame ruim 47 cm.

Remsysteem: de mountainbike is voor- én achteraan uitgerust met een krachtige doch veilige mechanische schijfrem.

Handig in gebruik: je geniet een handige kettingaandrijving alsook de mogelijkheid om gebruik te maken van 21 versnellingen.

Nadelen:

Matige kwaliteit: jammer genoeg heeft de kwaliteit van deze mountainbike niet elke koper kunnen overtuigen.

 

Koop van bol.com

4. Mbm Fat X Mountainbike Jongens 44 cm Versterkt oversized MTB stalen frame

Mag het allemaal ietsje meer zijn dan lijkt de MBM Fat X fatbike mountainbike misschien wel wat voor jou. Hij wordt gekenmerkt door een versterkt oversized frame van 44 cm dat volledig uit duurzaam staal is vervaardigd. Dit ontwerp wordt aangevuld met een stel brede stevige banden van 26 inch alsook een stel krachtige schijfremmen voor- én achteraan.

Qua aandrijving mogen we ook bij deze mountainbike rekenen op de ketting. Hierbij wordt jou de mogelijkheid aangeboden om te schakelen tussen maar liefst 7 versnellingen. Deze fatbike is één van de betere mountainbikes uit het rijtje die speciaal voor jongens en meisjes op de markt werd gebracht.

Jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven omtrent de gebruikservaringen aangezien er nog geen reviews werden geplaatst. Het is mogelijk dat het om een vrij recente fiets gaat die nog maar net in het assortiment is opgedoken. Daarnaast kan ook het hogere prijskaartje misschien evenwel een mogelijke verklaring zijn.

Voordelen:

Framemaat: het stalen frame wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 44 cm wat hem geschikt maakt voor jongens en meisjes.

Versnellingen: de mountainbike is uitgerust met 7 Shimano STI versnellingen waartussen je probleemloos kunt schakelen.

Remsysteem: er wordt, zowel voor- als achteraan gebruik gemaakt van mechanische schijfremmen. De remgrepen zijn overigens vervaardigd uit aluminium.

Nadelen:

Geen vering: ben je van plan om deze fatbike mountainbike aan te kopen, besef dan wel dat hij geen vering heeft

 

   Koop van bol.com

 

5. Conway MLC 829 MTB Hardtail Framemaat 43cm Wielmaat: 29 inch

We kunnen deze top 5 vervolgens afsluiten met de Conway mountainbike die gekenmerkt wordt door een stevig doch lichtgewicht frame van 48 cm, vervaardigd uit carbon. Hij wordt aangevuld met een stel stevige wielen van maar liefst 29 inch, wat de mountainbike geschikt maakt voor volwassen mannen en vrouwen.

Net zoals bij de vorige exemplaren uit dit rijtje, wordt ook deze mountainbike aangedreven door de ketting. Echter is de Conway MLC 829 MTB wel degelijk voorzien van een vering en maar liefst 20 versnellingen. Bovendien wordt zowel voor- als achteraan gebruik gemaakt van een veilige en nauwkeurige hydraulische schijfrem wat deze mountainbike dermate geschikt maakt voor marathons en/ of cross country wedstrijden.

Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen reacties werden geplaatst. Het betreft echter wel een wedstrijd mountainbike dus misschien zou dat een mogelijke verklaring kunnen zijn.

Voordelen:

Wielen: de mountainbike is voorzien van duurzame Schwalbe wielen van 29 inch die geschikt zijn voor gebruik op bijzonder oneffen terrein.

Frame: hij blijkt uitgerust met een hardtail carbon frame dat maar liefst 48 cm groot blijkt te zijn. Duurzaam en licht van gewicht en bijgevolg geschikt als wedstrijdfiets.

Handig in gebruik: de mountainbike maakt gebruik van een ketting aandrijving en biedt maar liefst 20 versnellingen aan. Dit wordt aangevuld met een krachtige hydraulische schijfrem voor- én achteraan.

Nadelen:

Prijzig: je zult zien dat het prijskaartje hier meteen een heel pak hoger ligt dan het gemiddelde.

 

   Koop van bol.com

Similar Posts