Blog Skihelmen Sport

Beste Skihelmen – Vergelijking & Koopgids

 

Staat er binnenkort een leuke skivakantie op de planning dan is het belangrijk om je voldoende voor te bereiden. En daarbij hoort natuurlijk een geschikte uitrusting. Niet alleen de kleding en de skilatten zijn hierbij belangrijk maar ook het gebruik van een veilige en duurzame skihelm. Het aanbod is tegenwoordig bijzonder ruim waardoor de keuze niet altijd even makkelijk zal verlopen. En daarom willen wij jou even een handje helpen door jou 3 hedendaagse topproducten aan te bieden. Zo kun je opteren voor de Sinner Titan skihelm die geschikt is voor zowel mannen als vrouwen. Echter blijkt ook de Skihelm Kids Langeberg een goede aanbeveling te zijn. Zeker wanneer je zoontje of dochtertje ook van plan is om op de skilatten te staan.

 

Beste skihelmen Vergelijkingstest & Koopgids

 

1. Sinner Titan Skihelm Unisex M 57-58 cm Verstelbare knop

Door te kiezen voor deze Sinner skihelm kies je voor een kwalitatief en designvol unisex exemplaar. Dit maakt hem niet alleen de geschikte skihelm voor dames maar evenzeer een goede optie skihelm voor heren. Hij wordt gekenmerkt door een maximale afmeting van 57-58 cm wat overeenkomt met een gemiddelde pasvorm M. Echter blijkt hij ook in bepaalde mate verstelbaar te zijn, wat altijd handig is.

Het grootste gedeelte van de skihelm is vervaardigd uit polystyreen wat niet alleen comfortabel aanvoelt maar ook voldoende veiligheid biedt. De in-mold helmconstructie werd voor het eerst geïntroduceerd in 2019 en blijkt heel wat mogelijkheden aan te bieden. Zo kun je de oorkussens makkelijk verwijderen als is er ook ventilatie voorzien. Tot slot is het mogelijk om een keuze te maken uit diverse kleuren en designs. Of je dus kiest voor een neutrale grijze skihelm of een opvallende rode, blijft vooral een persoonlijke keuze.

Een blik op de online reacties toont aan dat klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en het product belonen met een mooie eindscore van 4,8 sterren. Hij wordt geprezen vanwege z’n goede pasvorm en correcte prijsverhouding.

Voordelen:

Design: je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen een donkere neutrale skihelm of een leuk kleurtje dankzij de verschillende kleuren en designs.

Comfort: je zult zien dat de skihelm van heel wat comfort voorzien is. Zo blijkt hij niet alleen verstelbaar te zijn, maar is hij ook voorzien van voldoende ventilatiemogelijkheden en kun je de oorkussens verwijderen.

Hoofdomtrek: de hoofdomtrek van dit exemplaar wordt geschat op 57 tot 58 cm wat min of meer overeenkomt met een standaard maatje M.

Unisex: het betreft een volledig unisex skihelm waardoor hij zowel door mannen alsook door vrouwen kan worden gebruikt.

Nadelen:

Geen kinderen: ben je op zoek naar een skihelm voor je kindje dan is dit niet meteen een goede aanbeveling.

 

   Koop van bol.com

 

2. Skihelm Langeberg Bright Yellow

Wil je niet gelijk heel wat budget spenderen maar uiteraard wel zeker zijn van een kwalitatieve en veilige skihelm? Dan lijkt de Langeberg skihelm misschien wel een goede aanbeveling te zijn. Let wel dat hij speciaal ontwikkeld is voor een kinderhoofdje wat van hem de ideale kinder skihelm maakt.

De unisex skihelm wordt gekenmerkt door een hoofdomtrek van maximaal 52 cm wat overeenkomt met een kleine pasvorm S. Hij is voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof en vervolgens afgewerkt in een opvallende fluor gele kleur. Dit maakt dat je kindje altijd goed zichtbaar is en blijft. De skihelm wordt bovendien geleverd inclusief een skibrilhouder én een duurzame comfortsluiting.

Bekijken we de online reviews dan zien we tot op heden alleen maar positieve reacties verschijnen. Klanten geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook de gebruiksvriendelijkheid en het design. Hij wordt dan ook unaniem beloond met een topscore van 5 sterren.

Voordelen:

Prijskaartje: je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het vriendelijke en betaalbare prijskaartje.

Hoofdomtrek: de hoofdomtrek van deze helm wordt geschat op ongeveer 52 cm. Je kunt dit vergelijken met een pasvorm maatje S.

Gebruiksvriendelijk: de helm is voor het grootste gedeelte gemaakt uit stevig kunststof en beschikt eveneens over een skibrilhouder en zelfs een comfortsluiting.

Kindvriendelijk: de compacte hoofdomtrek en beperkte pasvorm mogelijkheden, maken deze skihelm uitermate geschikt om door kinderen te worden gedragen.

Nadelen:

Geen volwassenen: het spreekt voor zich dat deze skihelm niet meteen een aanrader blijkt te zijn voor volwassen vrouwen en mannen.

 

   Koop van bol.com

3. Oakley MOD5 – Skihelm – maat S – Polished White

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en heb je niet meteen een bepaald budget voor ogen? Dan raden wij jou aan om de Oakley skihelm even van naderbij te bekijken. Hij wordt gekenmerkt door een compacte hoofdomtrek van 51-55 cm, wat overeenkomt met een pasvorm maatje S. Toch weegt hij amper 2 kg wat hem bijzonder comfortabel maakt om te dragen.

Met dit product kies je voor een stevige, voornamelijk uit kunststof vervaardigde hybride helmconstructie die speciaal voor dames gecreëerd werd. Hij is voorzien van voldoende ventilatie en biedt ook de mogelijkheid om de oorkussens te verwijderen. Op het moment van aankoop zul je zien dat er een extra padding wordt meegeleverd alsook een brim waarmee je de helm aan de desbetreffende skibril kunt aanpassen. Bovendien wordt het geheel bij jou thuis geleverd in een stevige en duurzame beschermhoes.

De gepolijste witte kleur maken van deze skihelm overigens een designvol exemplaar. De klant is duidelijk tevreden met de aankoop waardoor we er zeker van durven zijn dat het om een topproduct gaat. Echter wel eentje met een prijskaartje!

Voordelen:

Beschermhoes: de skihelm wordt jou aangeboden en bij jou thuis geleverd in een stevige beschermhoes.

Toebehoren: ben je van plan om deze skihelm aan te kopen dan krijg je er gelijk een extra padding bij. Bovendien wordt er ook een extra brim meegeleverd zodat jij zonder problemen verschillende types skibrillen op je helm kunt aansluiten.

Comfort: je zult zien dat je zonder problemen de oorkussens kunt verwijderen en dat de helm ook over heel wat ventilatiemogelijkheden beschikt.

Hoofdomtrek: met een geschatte hoofdomtrek die varieert van minimaal 51 tot maximaal 55 cm, blijkt hij voornamelijk geschikt voor de dames. Hij geniet bijgevolg een standaard maatje S.

Nadelen:

Kostenplaatje: het zal je allicht niet verwonderen dat het prijskaartje toch wel wat hoger ligt dan misschien verwacht.

 

   Koop van bol.com

4. Giro Ratio 680.81065.020 – Skihelm – Matte Titanium – Unisex Maat L

Met deze Giro skihelm, uit de bekende Giro Ratio collectie kies je alvast niet voor de helm met de laagste prijs. We vermoeden dat dit overigens een verklaring zou kunnen zijn voor het ontbreken van online reviews. Echter kan het evengoed om een recent product gaat dus laat je niet gelijk afschrikken.

De ruime hoofdomtrek van deze skihelm maakt dat hij overeenkomt met een pasvorm L en bijgevolg vooral bedoeld is om door heren te worden gedragen. In tegenstelling tot de meeste andere skihelmen uit dit lijstje, zul je zien dat dit exemplaar hoofdzakelijk uit ABS materiaal vervaardigd is. Kortom, een comfortabele maar vooral veilige skihelm. Hij is afgewerkt in een titanium grijze kleur wat hem er heel erg robuust en stoer doet uitzien. Jammer genoeg blijken er geen andere mogelijkheden te zijn inzake kleuren en design.

Een blik op de online reacties leert ons dat er tot op heden nog een koper op het product heeft gereageerd. Het is uiteraard mogelijk dat sommige klanten deze skihelm reeds in huis gehaald hebben maar nog niet de tijd hebben genomen om een reactie te plaatsen.

Voordelen:

Design: de helm werd achteraf voorzien van een prachtige doch robuuste titanium grijs design.

Materialen: bij de productie van deze skihelm heeft men voornamelijk gekozen om te werken met de positieve eigenschappen van ABS.

Pasvorm: de helm wordt gekenmerkt door een ruim pasvorm L waardoor hij vooral bij heren aantrekkelijk blijkt.

Nadelen:

Design: voor de één een voordeel, voor de andere juist niet. We vermoeden dat de beperkte designmogelijkheden door sommigen als een struikelblok zullen worden beschouwd.

Prijzig: ook het prijskaartje kan een doorslaggevende rol spelen in de aanschaf van deze skihelm.

 

   Koop van bol.com

5. Oberon 4 Unisex Helmet 59/61 cm Brunotti Maat L/XL

Ben je op zoek naar een iets grotere skihelm met een maximale hoofdomtrek van 59-61 cm en een pasvorm maatje L/XL? Dan zou deze Oberon 4 skihelm misschien wel iets voor jou kunnen zijn. Hij wordt jou aangeboden door het bekende Italiaanse merk Brunotti en wordt gekenmerkt door een donkere neutrale kleur. Daardoor oogt hij robuust en stoer wat hem vooral voor mannen aantrekkelijk maakt. Echter kan hij ook door vrouwen worden gedragen, daar het een unisex skihelm betreft.

In tegenstelling tot sommige andere skihelmen uit dit lijstje, zul je merken dat dit exemplaar over heel wat kenmerken en mogelijkheden beschikt. Daardoor zou hij mogelijks tot de populairste skihelmen uit het lijstje kunnen behoren. Zo is hij uitgerust met een skibril en een vizier en blijkt hij daarnaast ook nog eens verstelbaar te zijn.

De helm blijkt voornamelijk vervaardigd uit duurzaam kunststof en wordt verder aangevuld met een beperkt gewicht. Kortom, handig in gebruik en aangenaam om te dragen tijdens je jaarlijkse wintersportvakantie. Voor de klant blijkt dit dan ook een topproduct te zijn, afkomstig van misschien wel het beste merk. Echter willen wij jou er wel op wijzen dat je net iets meer budget zult moeten voorzien.

Voordelen:

Gebruiksvriendelijk: hij is heel erg comfortabel om dragen en is tevens voorzien van een kwalitatief vizier inclusief dito skibril.

Materiaal: in tegenstelling tot sommige andere skihelmen, is dit exemplaar voor het grootste gedeelte uit kunststof gemaakt.

Hoofdomtrek: mensen met een hoofdomtrek variërend van 59 tot 61 cm, overeenkomend met een standaard pasvorm L tot XL, zijn alvast gebaat bij deze skihelm.

Nadelen:

Budget: ook hier lijkt het prijskaartje wel iets boven het gemiddelde uit te steken.

 

   Koop van bol.com

Similar Posts