Blog Computer Wifi versterkers

Beste Wifi Versterkers – Vergelijking & Koopgids

Het is niet altijd eenvoudig om op zoek te gaan naar een degelijke Wifi versterker. Daarom hebben wij voor jou een koopgids gemaakt waarin we jou een aantal tips proberen aan te bieden die deze zoektocht gemakkelijker maken. We zijn verder ook op zoek gegaan naar de 3 beste Wifi versterkers van het moment. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de TP-Link TL-WA850RE Wifi versterker mag rekenen op een krachtig en duurzaam apparaat. Doordat hij draadloos functioneert, heb je ook meer vrijheid wat betreft de plaatsing van het toestel. Verder blijkt ook de Linksys RE6500 wifi versterker een goede optie te zijn. Bovendien betreft het hier een krachtige dual-band wifi versterker

Heb je altijd problemen om je telefoon met de Wifi te verbinden wanneer je in je kamer zit op de tweede verdieping? Koop dan een Wifi versterker zodat het signaal overal in het huis raakt. Zo kun je vanuit welke kamer dan ook gelijk welk apparaat verbinden met je Wifi netwerk. Wij hebben vijf verschillende apparaten vergeleken, informeer je en beslis zelf welke de beste Wifi versterker is.

5 Beste Wifi Versterkers van 2021

1. TP-Link WA850RE Wifi Versterker

De TP-Link TL-WA850RE kun je gebruik om de signaalsterkte van je draadloos netwerk te verhogen en zo beter bereik te hebben in alle kamers van je woonplaats. Het toestel heeft een draadloze snelheid van 300Mbps en het is heel compact dus neemt weinig plaats in.

Het apparaat beschikt over indicatielampjes die je helpen bij het plaatsen van de wifi versterker en hij is eenvoudig te installeren dankzij de WPS knop. Het is wel een single-band apparaat dus hij kan alleen het wifi signaal van een 2,4 GHz network verbeteren.

De meeste kopers vinden dit toestel top en geven dus een positief advies. Volgens de online reviews is het apparaat eenvoudig in gebruik en je krijgt ook goede kwaliteit voor een mooie prijs. Het is een duurzaam product en de instructies om het te installeren zijn duidelijk. Volgens sommigen is het lampje te helder en ze vinden het toestel te groot.

Dankzij deze Wifi versterker van het merk TP-Link kun jij vanaf nu op gelijk welke plaats in huis een sterk Wifi signaal ontvangen. Bovendien zul je versteld staan van het voordelige tarief van dit apparaat. Het loont dus zeker en vast de moeite om eens een kijkje te nemen naar de verschillende eigenschappen die het toestel kenmerken.

Voordelen

Budget:

in vergelijking met de andere 4 Wifi versterkers uit onze lijst, beschikt dit apparaat wel degelijk over de laagste prijs. Daardoor zou het misschien ook wel eens tot de populairste Wifi versterkers kunnen behoren.

Snelheid:

het toestel is voorzien van een draadloze snelheid van maar liefst 300 Mbps.

Formaat:

in vergelijking met sommige andere Wifi versterkers is dit een vrij compact toestelletje dat dus relatief weinig plaats zal innemen.

Handig in gebruik:

je kunt het toestel eenvoudig en snel monteren met behulp van de WPS knop. Verder beschikt het apparaat ook over heel wat indicatielampjes die je verder op weg kunnen helpen.

Nadelen

Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het toestel behoorlijk kwetsbaar is en vrij snel stuk gaat.

Prijzig:

ondanks de lage prijs, vinden enkele gebruikers het toestel toch nog steeds te prijzig.

 

Koop van bol.com

2. Linksys RE6500 Wifi versterker 1200 Mbps

Met deze Linksys RE6500 versterker kies je voor een dual-band wifi versterker die, in een mum van tijd, een snel en krachtig netwerk kan garanderen. Je geniet hierbij een totale wifi snelheid van maar liefst 1200 Mbps verdeeld over een 2,4 GHz én 5 GHz bad. Dit wordt verder aangevuld met 2 afzonderlijke wifi antennes.

Daarnaast is de wifi versterker ook nog eens uitgerust met 4 ethernet poorten en heb je de optie tot een bedrade verbinding met een snelheid tot wel 1000 Mbps. Er is een aan- en uitschakelaar aanwezig alsook tal van aanvullende functies zoals de Crossband en Spotfinder technologie. Zodra je besluit deze versterker aan te kopen, krijg je er meteen ook een voedingsadapter bij alsook een RJ-45 internetkabel, een snelstartgids en 2 afzonderlijke dipoolantennes.

Een blik op de online reviews toont voornamelijk positieve reacties op deze wifi versterker die de optie biedt tot 4K streamen. Je kunt er makkelijk diverse devices mee verbinden alhoewel het wordt aangeraden om hem niet te ver van de router te plaatsen. Ook het prijskaartje zou wel eens als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

Voordelen

Handig in gebruik:

de wifi versterker is eenvoudig te installeren en biedt de mogelijkheid om tal van externe devices van wifi te voorzien. Verder is hij ook geschikt voor gebruik van 4K streamen.

Aansluiting:

je kunt de wifi versterker draadloos én bedraad aansluiten. Kies je voor een draadloze aansluiting dan geniet je een maximale snelheid van 1200 Mbps terwijl de bedrade aansluiting een totale snelheid van 1000 Mbps bedraagt.

Formaat:

het apparaat is 17,5 cm breed, 8,5 cm diep en ruim 21 cm hoog. Kortom, een compact apparaatje dat makkelijk te plaatsen is.

Nadelen

Prijzig:

ben je van plan om deze versterker aan te kopen dan voorzie je maar beter iets meer budget.

Plaatsing:

het is echter wel belangrijk om deze wifi versterker niet te ver van de router te plaatsen.

 

Koop van bol.com

3. TP-Link RE200 Wifi Versterker

De TP-Link RE200 is het ideale toestel om je Wifi bereik te vergroten door gebruik te maken van Wireless AC Technologie. Het apparaat werkt met elke router en creëert zelfs verbindingen op moeilijke bereikbare plaatsen.

Het toestel werkt voor zowel een 2,4 GHz als een 5 GHz netwerk en je kunt apparaten ook aansluiten op de Fast Ethernetpoort. Hij kan wel niet op beide banden tegelijk het signaal versterken. Met de indicatielampjes krijg je hulp om het apparaat correct te plaatsen.

De gebruikerservaringen geven een positief advies weer over deze Wifi versterker aanbieding. De kopers zijn tevreden over de verhouding tussen de kwaliteit en de prijs van het apparaat en vinden het eenvoudig in gebruik. Andere kopers vinden hem te duur en en ook te kwetsbaar. De installatie instructies zijn ook nogal onduidelijk.

Net zoals het eerste product is ook deze Wifi versterker afkomstig van het bekende merk TP-Link. We merken bovendien vooral positieve reacties op als we de online beoordelingen bekijken. Het toestelletje bereikt een Wifi snelheid van maar liefst 750 Mbps en is dus behoorlijk snel en krachtig.

Voordelen

Draadloos:

het is een draadloze Wifi versterker die je dus heel gemakkelijk en snel kunt plaatsen. Dit toestel werkt bovendien in combinatie met gelijk welke router en je kunt zelfs verbinding op plaatsen die moeilijker bereikbaar zijn.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van handige indicatielampjes die je verder op weg kunnen zetten om de Wifi versterker op een goede manier te installeren.

Nadelen

Matige kwaliteit:

niet alle kopers vinden de kwaliteit van het toestel helemaal top. Sommigen vinden de Wifi versterker zelfs behoorlijk kwetsbaar.

Prijzig:

ondanks de vele voordelen en mogelijkheden, is een kleine minderheid van de gebruikers ervan overtuigd dat de prijs nog steeds te hoog is.

 

Koop van bol.com

4. AVM Fritz! WLAN 310 Wifi Versterker

De AVM FRITZ! 310 Repeater vergroot het bereik van je draadloos netwerk om vanuit elke ruimte verbinding te kunnen maken met al je toestellen. Hij werkt perfect in combinatie met een dual-band Wireless N router maar kan enkel het signaal van een 2,4 GHz netwerk vergroten. Het is een compact toestel dat in elk stopcontact past.

De kopers van deze Wifi versterker aanbieding geven er positief advies over. Ze vinden dat het apparaat van topkwaliteit is en dit voor een mooie prijs en ze vinden het toestel ook eenvoudig in gebruik. Het is ook makkelijk te installeren, zelfs voor iemand zonder ervaring met dit soort apparaten.

Volgens enkele gebruikers duurt het even voordat het apparaat verbinding maakt maar je Wifi signaal wordt dan wel op een indrukwekkende wijze versterkt. Sommige kopers vinden de prijs van het product te duur.

Dankzij de Avm Wifi versterker is het mogelijk om zorgeloos en zonder problemen een degelijke Wifi verbinding te bekomen. Dit model is geschikt om te gebruiken in zowel België alsook Nederland en haalt met gemak snelheden van maar liefst 300 Mbps. Dit draadloze toestel is dus de moeite waard om eens heel rustig te bekijken.

Voordelen

Formaat:

dit is een vrij compacte Wifi versterker en past bovendien ook vrijwel in gelijk welk stopcontact. Dit maakt het vrij eenvoudig om het te plaatsen.

Handig in gebruik:

de bediening van deze Wifi versterker is behoorlijk eenvoudig. Bovendien is het zelfs mogelijk om het signaal te versterken op plaatsen die iets moeilijker bereikbaar zijn.

Nadelen

Handleiding:

volgens een enkele koper zou de handleiding toch helemaal niet zo duidelijk zijn.

Budget:

ondanks het feit dat er overwegend positief gereageerd wordt, vindt een kleine minderheid van de gebruikers het toestel nog steeds te duur.

 

Koop van bol.com

5. Netgear EX3700 Wifi versterker 750 Mbps Simultaneous Dual-band

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze simultaneous dual-band wifi versterker die jou wordt aangeboden door Netgear. Bovendien is het één van de goedkopere apparaten uit het lijstje, wat hem meteen een pak toegankelijker maakt voor het grote publiek.

De versterker wordt gekenmerkt door een maximale snelheid van 750 Mbps verdeeld over 2 een 2,4 GHz band en een 5 GHz band. Daarnaast wordt hij aangevuld met maar liefst 2 afzonderlijke wifi antennes én 1 ethernet poort. Als je een bedrade aansluiting maakt dan wordt een snelheid tot 100 Mbps gegarandeerd. Het is de geschikte wifi versterker als introductie in het online gamen en verder is hij ook geschikt om te streamen. Echter is hij net niet krachtig genoeg voor intensief internetgebruik.

Wanneer we de reacties bekijken dan zien we een mooie eindscore van 4,3 sterren. Klanten zijn duidelijk overtuigd van de eenvoudige installatie en de uitstekende kwaliteit. Slechts een enkeling is van mening dat de wifi versterker niet gebruiksvriendelijk is.

Voordelen

Snelheid:

de wifi versterker wordt gekenmerkt door een degelijke snelheid van maar liefst 750 Mbps.

Handig in gebruik:

de wifi versterker, voorzien van 1 degelijke ethernet poort en 2 afzonderlijke wifi antennes, is bijzonder eenvoudig te installeren en voldoende compact om te verplaatsen.

Toebehoren:

naast de wifi versterker en antennes wordt er ook een snelstartgids op het moment van aankoop meegeleverd.

Nadelen

Niet gebruiksvriendelijk:

één koper vindt dat de wifi versterker niet eenvoudig te gebruiken is en dat is jammer.

 

Koop van bol.com

Similar Posts